Szerző: 15:19 Gazdi tippek, kutyaszitter, macskaszitter

5 ok, miért jobbak a petwisecare kisállatszitterei egy panziónál, ismerősnél

Azt hiszem, állattartóként mindannyian szembesültünk már
legalább egyszer azzal a problémával, hogy négylábú családtagunkat valaki másra kellett bíznunk, amíg dolgozunk, nyaralunk, színházba megyünk, netán sürgős dolgunk akad.

Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat: kire érdemes bízni?
Milyen veszélyekkel járhat, ha nem a megfelelő emberre bízod kiskedvenced? Ki fog ráérni amikor segítségre van szükséged? Vajon kisállatszittert, panziót vagy az ismerőst kellene választanod?

    1. Tapasztalat

Nagyon sokan hirdetik magukat közösségi felületeken, hogy szívesen vigyáznának mások kisállatára vagy éppen a gazdik tesznek fel kétségbeesetten hirdetést, hogy találjanak valakit kiskedvencük mellé. Sajnos bármikor történhet bármi a szittelés alatt, amire nem is gondolnánk és akár életbevágó is lehet. Például, ha a szomszéd nem ismeri fel a gyomorcsavarodás tüneteit, vagy nem tudja ellátni a vérző sebet, amíg kiér az állatorvos, vagy amíg ő maga eljut a rendelőbe kedvenceddel.

Az ilyen, és egyéb váratlan esetek miatt érdemes hozzáértő, tapasztalattal rendelkező és felkészült szittert választani, aki minden helyzetben tud cselekedni!

 

    2. Figyelem

Egy panzió nagyon jó móka lehet kiskedvencednek, hiszen más kutyákkal tud barátkozni és játszani egész nap! Azonban egy panziónál számolni kell azzal, hogy sajnos nem tudnak elegendő figyelmet szentelni kiskedvencedre a sok kutyus között, vagy ami még inkább gyakori ellenérv: betegségeket szedhet össze a kutyus vagy baleset érheti más, kevésbé szocializált kutyák miatt. A kutyusok amellett, hogy családtagjaink, ne feledjük, hogy ösztönlények: nem lehet kizárni azt sem, hogy esetleg összeverekedjenek egymással még akkor sem, ha a gondozók igyekeznek mindent megtenni, hogy ez semmiképp se történjen meg! Azért előnyösebb egy kisállattszitter, mert ott csak és kizárólag a Te kiskedvenceddel foglalkozik a szitter, ő mindent megtesz azért, hogy jól érezze magát, játszik vele, sétálni viszi: minden figyelem csak a Te kutyádra összpontosul!

    3. Elkötelezettség és felelősség

A kisállatszittereknek az az elsődleges feladatuk, hogy gondoskodjanak a kisállatokról, míg az ismerősök vagy a családtagok talán csak akkor tudnak segíteni, ha éppen ráérnek. Ez sokszor megnehezíti a szervezést és korlátozza a lehetőségeket. E mellett sokszor csak szívességként élik meg, nem veszik komolyan a kisállat felügyelet felelősségét.  A kisállatszitternél ilyen probléma nem merül fel, hiszen ő azért van, hogy az általad meghatározott időpontban ellássa kiskedvenced felügyeletét: mindezt felelősséggel, odaadással és kellő tapasztalattal! Biztos lehetsz benne, hogy kedvenced napirendje nem fog felborulni, úgy fog róla gondoskodni a szitter, ahogy azt Te kérted tőle.

4.      Beteg kisállatok

Ha beteg kisállatra kell vigyázni, akkor különösen fontos, hogy az állatnak megfelelő gondozást és figyelmet biztosítsunk. Egy cukorbeteg vagy epilepsziás kisállatnál akár az életébe is kerülhet, ha nem hozzáértő ember gondoskodik róla! Ez akkor is igaz, ha esetleg még nem derült ki a gazdi számára sem, hogy a kutyus epilepsziás: ha olyan valakirea bízod, aki sose találkozott ilyen tünetekkel, elképzelhető, hogy a sokkhatás alatt nem fog tudni helyesen és időben cselekedni, aminek súlyos következményei lehetnek! A PetWiseCare szitterei állatorvosok által készített szitterképzésben és folyamatosan workshopokban részesülnek, hogy felkészültek legyenek minden helyzetre és tudjanak segíteni kiskedvencednek! Emellett a szittelések alatt ingyenes állatorvosi segítséget kapnak SOS helyzetekben, és a HomeCare.Vet állatorvosai is rendelkezése állnak!

5.      Megbízhatóság és biztonság

Ha jófogáson vagy facebookon keresel szittert, az sajnos nem mindig a legmegbízhatóbb, hiszen nem tudod valójában milyen tapasztalata van a szitternek és mégiscsak egy idegen, akiről konkrét információk nincsenek. Ahogy a mondás is szól: „Messziről jött ember, azt mond, amit akar” – bárki állíthatja, hogy több éves kutyás tapasztalattal rendelkezik. A PetWiseCare szittereket képezzük, ellenőrizzük, interjúztatjuk, és személyesen is ismerjük őket,  emellett a gazdik értékelik is őket a felügyeletek után, így az értékelések alapján is tudsz válogatni. Ezenkívül platformunkon keresztül biztonságosan és egyszerűen tudsz mindent egyeztetni a szitterrel és próbalátogatásra is van lehetőség!

Ha úgy döntöttél, hogy szeretnél kisállatszittert foglalni kiskedvencednek, akkor nézd meg szittereinket, regisztrálj és máris felveheted a kapcsolatot a Neked szimpatikus állatszitterrel:

https://www.petwisecare.com/hu/search/petsitter

Ha pedig sosem foglaltál még szittert és nem tudod, hogy készülj fel az érkezésére akkor kattints ide, minden hasznos információt összeszedtünk Neked!

(Visited 383 times, 1 visits today)
Close