Szerző: 13:45 Nyuszi egészség

Ezeket vedd figyelembe, ha nyuszit szeretnél venni!

Ha nyuszit vásárolsz az legyen egy felelős döntés! Ne vásárolj nyulat húsvétkor felelőtlenül!

Húsvét közeledtével sokan gondolnak arra, hogy nyuszit vásárolnak ajándékba, vagy csak az ünnepi hangulat miatt.

Ha nyuszigazdi szeretnél lenni, akkor mindenképp érdemes végiggondolni, hogy valóban készen állsz-e erre az igencsak felelősségteljes feladatra és a döntésed egy jól átgondolt, felelős döntés legyen, amit biztosan nem fogsz megbánni pár hét után!

A nyuszi egy élő állat, nem ajándék

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell érteni, hogy a nyuszi egy érzékeny állat, akiről gondoskodni kell! A nyuszi nem egy játék, amit csak úgy oda lehet adni valakinek, és aztán elfelejteni vagy kitenni az utcára. A nyuszik figyelmet, gondozást és szeretetet igényelnek. Fel kell készülni arra, hogy a nyuszidat hosszú éveken át kell majd gondoznod és időt szánni rá!

Ne vásárolj nyulat húsvétkor!

A megfelelő körülmények kialakítása

A nyuszik érzékeny állatok, nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tartsd nyuszidat! Nem elég csak egy ketrecbe zárni őket, és bedobálni nekik néhány zöldséget. A nyuszik nagy teret, friss vizet, minőségi táplálékot és szakszerű gondozást igényelnek. Ha nem tudsz megfelelő körülményeket biztosítani számára, akkor nem felelős döntés nyuszit vásárolni.

Költségek

A nyuszik egészséges életviteléhez szükség van rendszeres állatorvosi ellátásra, beleértve az oltásokat és megbetegedés esetén a megfelelő gyógykezelést is. A nyuszik fogazatának állapotát is rendszeresen ellenőrizni kell. Mindez bizony költségekkel jár, amit érdemes figyelembe venned.

Legyél körültekintő

Az állattartás nagy felelősség, és nem mindenki alkalmas arra, hogy nyuszit tartson otthonában. Nagyon szép gesztus, ha szeretnéd meglepni családtagod vagy szerettedet egy nyuszival húsvétkor, de mindenképp legyél körültekintő és mérd fel a helyzetet reálisan. Előfordulhat, hogy az ajándékozott személynek nincs ideje, energiája vagy pénze arra, hogy megfelelően gondoskodjon a nyusziról.

Ha pedig szeretnéd, hogy újdonsült nyúlgazdi ismerősöd megfelelően gondoskodjon kedvencéről, ajándékozz Neki PetWiseCare Nyuszigazdi képzést!

(Visited 65 times, 1 visits today)
Close