Szerző: 14:37 Gazdi tippek, kutya a családban, kutyaszitter

Esküvő kutyával vagy nélküle: mi a legjobb kutyusodnak?

Esküvő kutyával: biztos jó ötlet?

Az esküvő az ember életének egyik legszebb és legkülönlegesebb napja! Ugye Te is szeretnéd, ha minden tökéletesen alakulna és gördülékenyen menne? 

Ha a pár vagy egy családtag kutyája is részt vesz az eseményen, az számos kihívással járhat. Sőt, ha a kutyus nehezen viseli a tömeget, az új embereket, a zajokat, vagy a napi rutinjában a változást, akkor nagyon nagy stressznek teszik ki azzal, ha elviszik az esküvőre. És akkor nem is beszéltünk még arról, ha a kutyus beteg, szocializációs problémái vannak vagy nem lehet egyedül hagyni otthon. Érdemes mérlegelned és átgondolni, hogy a Te kutyusodnak mennyire lenne komfortos egy esküvőn való részvétel. Nem teszed ki ezzel felesleges stressznek vagy nem okozol ezzel neki traumát?

Összeszedtük, hogy mit érdemes átgondolnod, hogyha esküvőre mész vendégként vagy éppen menyasszonyként, vőlegényként a saját kutyusotokat szeretnétek az esküvőre vinni. 

 
Esküvő kutyával: biztos jó ötlet?
©Papp Niki Wedding Photography

1. A kutya biztonsága

Az esküvői helyszínek zajosak és zsúfoltak lehetnek,  a kutyusnak pedig ez nagyon zavaró és felkavaró lehet. Nem beszélve arról, hogy könnyen elkóborolhat a nagy sürgés-forgásban. 

2. A gazdi nyugalma

Az esküvői nap nagyon stresszes lehet a menyasszony és a vőlegény számára, de a közeli hozzátartozóknak is, és ha a kutyusra is oda kell figyelni, az csak további nyomást jelenthet. Ha egy szakértőre bízzák a dolgot, a gazdi bátran élvezheti a nagy napot, anélkül, hogy aggódni kellene a kutyája miatt.

3. Rongálás

Egy kutyusnak nem annyira izgalmas egy ilyen esemény, mint az embereknek. Elképzelhető, hogy elkezd unatkozni egy idő után és unalmában elkezd “rosszalkodni”, ami valójában nem is rosszalkodás, csak szegény nem tud mit kezdeni magával. Lehet elkezdi rágni a terítőt vagy hangosan jelét adja annak, hogy most már elég volt neki az ünneplésből. 

Esküvő kutyával: biztos jó ötlet?
©Papp Niki Wedding Photography

4. A kutya kényelme

A várakozások, a zene, vagy éppen az hogy csendben kell lenni a ceremónia alatt: a kutyusnak ez mind-mind megterhelő lehet és sokszor nem is feltétlen érti, miért fegyelmezik. 

5. Rugalmasság

Az esküvői nap számos váratlan helyzetet hozhat, és ha a kutyust is magaddal viszed, akkor nem mindig van lehetőség arra, hogy rugalmasan alkalmazkodj  ezekhez a helyzetekhez. Az éppen elég stressz, ha valami váratlan dolog történik és egész embert kíván, de a kutyus felügyelete szintén nem fél emberes dolog. Ez okozhat nagyobb stresszt nemcsak Neked, de a kutyának is. 

Természetesen érthető, hogy gazdiként szeretnéd, ha a kutyus is ott lenne Veletek a nagy napon. Egy családtag helyett azonban érdemes egy képzett szitterre bízni ilyenkor kiskedvenced, akinek csak az lesz a feladata, hogy kutyusoddal foglalkozzon az egész esküvő alatt! Ez lehet akár helyszínen történő felügyelet vagy otthonotokban: minden megegyezés kérdése. 

Esküvő kutyával: biztos jó ötlet?
©Papp Niki Wedding Photography

Ha pedig vendégként mész esküvőre és nem szeretnéd ilyen nagy stressznek kitenni kedvenced, vagy nincs kire bíznod, és nem szeretnél szívességet kérni barátoktól,akkor érdemes mérlegelni, hogy esetleg egy szakértőre bízd kiskedvenced. A szitter otthonában is tudja fogadni kiskedvenced vagy ha szeretnéd, akkor a Te otthonodban is tud vigyázni kutyusodra vagy cicádra

A PetWiseCare szittereire nyugodtan bízhatod kiskedvenced: szittereinket személyesen is ismerjük, folyamatosan képezzük őket! Szittereink beteg kisállatok felügyeletét is vállalják, szóval ha eddig csak ez tántorított el attól, hogy másra bízd kiskedvenced, akkor mostantól ezzel se lesz gondod!

Ha nem szeretnéd kutyusodat kitenni felesleges stressznek, akkor foglalj szittert ha esküvőd lesz vagy esküvőre mész!

Szittereinkkel itt tudod felvenni a kapcsolatot!

 
(Visited 63 times, 1 visits today)
Close