Szerző: 13:42 kutya a családban, Gazdi tippek

Kutyával télen: 5 tipp és tanács kutyatartóknak

Kutyával télen: 5 tipp és tanács kutyatartóknak

A téli időszak nem csak nekünk, gazdiknak okoz néha kellemetlen perceket a latyak, jeges szél, és persze a hideg miatt, hanem a kiskedvenceink számára is. A kutyával télen máshogy kell emiatt bánni!

Ugyanis, míg mi tudunk rétegesen öltözködni, vastag kabátba burkolózni addig kutyusaink nem tudnak ilyen „luxussal” élni.

Mostani bejegyzésünk hoz 5 tippet és tanácsot kutyagazdiknak, amelyekkel a hideg hónapok könnyebben lesznek átvészelhetőek!

Mancsápolás ne maradjon el!

Kutyusaink számára lételem a mozgás, még télen is. Bár tény, hogy ne ilyenkor szoktuk a legtöbbet mozogni a kiskedvenceinkkel, de szükségük van ugyanúgy a rendszeres sétákra. Azonban a talpukon nincs szőr, amely védené őket a hidegtől vagy más környezeti ártalmaktól.

A leggyakoribb probléma, amellyel télen találkozni a mancsot illetően, hogy az utak sózására használt só kimarja a kutyák mancsát. Ez fájdalmas és nehezen gyógyuló sebet okoz. Emiatt azt javasoljuk, hogy kerüld el a sózott utakat, séták után pedig langyos vízzel mosd meg a kedvenced lábikóját.

Emellett pedig használj mancsápoló krémet, amely segíti a bőr regenerációját. Ezek a termékek csakis természetes összetevőket tartalmaznak és nem okoz bőrirritációt ezért!

kutya mancs ápolás télen

Kinti kutyusoknál fontos az extra kalória

Érdemes a hideg elleni védelem miatt nem csak egy szuper, hőszigetelt kutyaházat, thermo hőfüggönyt vásárolni, hanem egy kis extra kalóriát is biztosítani a kutyusodnak. Ugyanis a természetes extra zsírréteg szuper hőszigetelést biztosít. Egyes gazdik a már bevált tápból adnak egy 10%-al többet, míg más gazdik „zsírosabb” tápra váltanak a téli hónapokra. A mi tapasztalataink szerint jól bevált a Carnilove bárányos-vaddisznós tápja erre a célra, vagy a Farkaskonyha bio kókuszolaja rácsorgatva a normál tápra.

Kölyök/idős, vagy rövid/nyírós szőrű kutyád van? Akkor kutyaruhát is vegyél neki!

Bizony ma már nem úri muri a kutyaruha vásárlás! Miután egyre többen bent tartjuk a kutyusokat, nem növesztenek nagyon vastag téli bundát. Illetve sok nyírós kutyus, mint pl. az uszkár, nem is rendelkezik aljszőrzettel sem, amely melegítené.

Így mindenképpen szükséges a számára egy jó meleg kutyaruha. De a simaszőrű tacskó is híres arról, hogy már 10 fokban előadja a „takaró alá bújok mert különben megfagyok” magánszámot.

Rokonlátogatás az ünnepekkor- tervezz előre!

Ma már nem megy ritkaság számba az, hogy a családok szétszóródnak az ország több részébe is. Azonban az ünnepekkor igyekszik a család apraja nagyja összegyűlni, egy közös ebéd vagy vacsora idejére legalább. Azonban, ha ti lennétek a látogatók, érdemes a családtaggal egyeztetni, hogy gondot jelent-e a házikedvenc magaddal utaztatása. Ugyanis lehet, hogy van a házigazdának cicája, aki retteg a kutyáktól. Vagy egy kisbabája, aki mellé nem szívesen vállalná be, ha bernáthegyit vinnél az apró panellakásba.

+1 Petguru tipp: Ha nem tudod megoldani, hogy magaddal vidd a kedvencedet, keress megbízható kutyaszittert a Petwisecare oldalán, aki akár a saját lakásodban vigyáz a kutyádra!

Kutya kiskabátban

 

Ne engedd, hogy egye a havat!

Több oka is van annak, hogy nem ajánljuk, hogy engedd a kutyádnak a hóevést. Az egyik oka nagyon egyszerű: a hideg hó mandulagyulladást okoz a kutyáknál nagyon könnyen. Ezt persze majd egy költséges állatorvosi látogatás fogja követni és otthoni gyógyszerezés.
A másik oka, hogy a hó akármilyen tisztának is tűnik, tartalmazhat káros anyagokat, baktériumokat, amelyek további gondokat is okozhatnak.

Természetesen ezeken a dolgokon felül is sok minden van, amelyre télen, sőt igazából egész évben is oda kell figyelnie a gondos gazdiknak. Ilyen például az immunerősítés, vagy a megfelelő élősködő elleni védelem kiválasztása és használata. Nem szabad elfelejteni, a kötelező és ajánlott oltások beadásának időpontját, illetve a rendszeres féregtelenítés se maradjon ki! Ezek apró dolgoknak tűnnek, azonban így válhatsz igazán felelős, tudatos gazdivá!

Ha szeretnéd a kutyusodnak a legjobb eledelt, vagy étrendkiegészítőt adni, de elvesztél a kínálatban, keresd a Petgurut bátran! Elérhetőek emailben és természetesen telefonon is a számodra!

Vigyázz kutyusodra, jó téli sétákat kívánunk!

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close