Szerző: 12:01 Gazdi tippek, felelős gazdi

5 tipp, mire figyelj oda kutyabarát helyeken is!

Étterem és kutya

Belegondoltatok már abba, hogy milyen sokat változik a világ körülöttünk? Korábban szinte elképzelhetetlen volt, hogy a kutyánkkal az oldalunkon járjuk be a várost, üljünk be a kedvenc éttermünkbe, vagy strandoljunk egyet együtt. Ahogy a kutyáink egyre nagyobb szerepet töltenek be az életünkben, ez a változás szükségszerű. A kutyabarát helyek nem csak megkönnyítik a gazdik életét, de sokkal szórakoztatóbbá is teszik azt, ugyanis egy-egy program szervezése sokkal könnyebb lehet, ha magukkal vihetik az állataikat, nem beszélve az együtt töltött idő fontosságáról.  Ahhoz, hogy kutyánkat nyugodt szívvel vihessük ilyen helyekre, meg kell felelnünk bizonyos feltételeknek, s néhány apró dolgot szem előtt tartva megkönnyíthetjük a magunk és más emberek életét is. Akár írott akár íratlan szabályokról van szó, fontos, hogy betartsuk őket, hiszen bele kell gondolnunk abba, hogy lehetnek olyanok, akiket zavarhat a kedvencünk jelenléte. Emellett a megfelelő tréningezés is elengedhetetlen.

Íme 5 tipp, ami segíthet:

1. Mindig legyen póráz a kutyádon! Ez egy olyan alapszabály, amit jobb, ha betartunk, s így elkerülhető sok konfliktus
 
2. Szocializáld a kutyádat új helyekhez, emberekhez, tömeghez! Ez kifejezetten fontos, hiszen, ha azt szeretnéd, hogy kellemes legyen az együtt töltött idő, hozzá kell szoktatnod a kutyádat az ismeretlen dolgokhoz. Ezt a legkönnyebben úgy teheted meg, hogy szépen fokozatosan szoktatod bele az új szituációkba, kezd először otthon, majd pl. egy csendesebb kávézóban, s utána próbáld ki nyüzsgőbb helyen is. Fontos a fokozatosság és a türelem.
Étterem és kutya

3. Tanítsd meg a kutyádat ülni! A stabil ülő pozíció fontosabb, mint azt sokan gondolnák, tudnia kell a kutyádnak nyugton maradni. Tréningezéssel és sok finom falattal magabiztosabbá teheted kutyádat azáltal, hogy tudja mit vársz el tőle, és így tudni fog reagálni az utasításaidra.

4. Vendéglátó helyeken, ha van lehetőséged válassz kültéri asztalt, s minél kevésbé zsúfolt helyen!

5. Ne engedd oda a kutyádat mindenkihez! Vedd figyelembe, hogy nem mindenki szeretné, ha a kutyád mindenbe beleütné az orrát. Légy tisztelettel mások iránt!

Étterem és kutya

Ha tréningezés ellenére sem sikerül megszoktatnod a kutyáddal a nyüzsgő városi életet, ne erőltess rá olyat, amit nagyon nem akar, ennek meghatározásához fontos, hogy ismerd a kutyádat és a határait is, fogadd el olyannak amilyen.

Ha egy-egy hosszabb időt igénybe vevő programra szeretnél elmenni, ahova nem tudod elvinni a kedvencedet, van egy egyszerű megoldás. Válassz egy Petwissecare szittert, aki a saját otthonodban tud vigyázni az állatodra. Ily módon jól érezheted magad, és nyugodt lehetsz, hogy jó kezekben hagytad négylábú társadat.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Close