Szerző: 16:55 macska egészség, macskaszitter

Igaz történet: „A PetWiseCare szolgáltatás életmentő volt!”

Cica eltörte a lábát

Az elmúlt időszakban egy nagyon kedves történet alakult ki az egyik szittelés során, amikor is egyik szitterünk egy kiscicára vigyázott. A történet egyik főszereplője Nyafi a 10 hetes kiscica, aki egyik reggelen a mai napig ismeretlen cselekménybe bonyolódott, melynek következtében eltörte az aprócska kis lábát. A macskáknál a különböző sérülések egészen gyakori jelenségek, főleg az aktívabb életet élők vannak kitéve a sérülés veszélyének. Sokszor szinte teljesen meggondolatlanul cselekednek és olyan képtelen helyekre is fel tudnak mászni és ide-oda átugrálni, hogy öröm nézni. Azonban kevésbé jelent boldogságot, ha a cica sérülten keveredik ki egy-egy kalandból.

A sántikáló kisállatot soron kívül fogadták az egyik budapesti rendelőben, ahol megvizsgálták és röntgenfelvételt is készítettek róla, melyen a törés annak ellenére, hogy a cica komoly fájdalmat jelzett, nem volt látható. Hogy az esetet jobban kivizsgálják, sürgősségi beutalót kaptak ortopédiai szakrendelésre. Az ortopéd orvos megállapította a sípcsont törését, és kötést helyezett fel a cica lábára. Tudjuk azonban, hogy a macskák nagyon kreatív állatok, s ez a tény ennél a cicánál is igaznak bizonyult, ugyanis mindössze másfél napra volt szüksége, hogy a kötését lebontsa magáról.

Cica eltört lábbal

A gazdi ezután konzultált a rendelővel, hogy mi legyen a menetrend, és a helyzet bonyolító tényezője az volt, hogy a két nappal későbbre a gazdik korábban már lefoglaltak egy külföldi nyaralást, melyet akkor már nem lehetett visszamondani. Ekkor jött képbe a PetWiseCare, és az egyik szitter SOS-ben el tudta vállalni a nem hétköznapi szittelést. 

Miután Nyafi átesett a műtétjén szitterünk ment érte, és az ezután következő betegellátást is ő végezte. Nyafi sikeresen megkapta a reggeli és esti gyógyszereit is és 24 órás felügyeletben részesült, csak, hogy ne unatkozzon. Szitterünk minden lépését figyelemmel kísérte, ugrásra készen állt, hogy ha bármilyen műtét utáni komplikáció lép fel azonnal tudjon cselekedni.

Műtét után fontos, hogy fokozottan figyeljünk az állatokra, hiszen ilyenkor sokkal sérülékenyebbek, megsérthetik a sebet, és kialakulhatnak különféle fertőzések stb. Ezért fontos, hogy mindig tartsuk tisztán a sebet, ha szükséges az orvos utasítása szerint kössük újra, fertőtlenítsük le, figyeljük az állat közérzetét, viselkedését, élettani alapértékeit (légzésszám, pulzusszám, testhőmérséklet). A seb védelme érdekében használható műtét utáni ruha vagy gallér.

Cica eltört lábbal

Ha azt látod, hogy egy adott sérülés elkezd gyulladásos tüneteket mutatni, esetleg kiszakadnak varratok, kinyílik a seb mindenképp vidd az állatot állatorvoshoz! Az orvos meglátogatása akkor is indokolt, ha az állat rosszabbul van, bágyadt, esetleg nem akar mozogni, enni, és inni.

Szerencsére a cicával minden rendben volt a műtétet követően, szitterünk gondját viselte míg a gazdi haza nem ért.

Ehhez hasonló váratlan helyzetek bármikor bárkivel történhetnek, éppen ezért igyekeznek a szitterek, hogy bármilyen szituációban segíteni tudjanak. Minden szittelés kicsit más, hiszen az egyedi igényeket figyelembe vesszük, így ha olyan személyre szeretnéd bízni az állatodat, aki hozzátok alkalmazkodik és a legjobbat akarja Neked és az állatodnak, bizalommal keresd szittereinket. Akár műtét utáni megfigyelésre és gyógykezelésre is vállalkoznak, hiszen az erre irányuló képzést is elvégezték.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Close