Szerző: 12:18 kutyaszitter

Hogyan készülj fel a kutyaszitter érkezésére?

hogyan készülj fel kutyaszitter érkezésére

Miután megtaláltuk a számunkra szimpatikus szittert és közeleg az utazás napja, ideje, hogy felkészüljünk az érkezésére. Ebben segít a következő kis összefoglaló.

Az állatszitterek tapasztaltak és lelkiismeretesek, ezzel együtt is szem előtt kell tartani, hogy minden kutyának egyedi személyisége, illetve napi rutinja van. Hasznos lehet leírni a napi rutint. Hánykor szokott enni kutyusunk, mikor szokott sétálni, játszani, aludni.

Abban az esetben, ha kutyánknak komplikáltabb étrendje van, javasolt az ételadagokat előre kiporciózni. Ez nagy segítség a szitter számára és tulajdonosként is biztosak lehetünk benne, hogy nem történik változás kedvencünk gondosan összeállított étrendjében.

A gyógyszereket, táplálékkiegészítőket is rakjuk egy helyre és írjuk fel, melyikből, mikor, mennyit kell kapnia négylábúnknak.

Az állatszitter érkezése előtt vigyük el kutyánkat sétálni, hogy megfelelő energia szinttel találkozzon új felügyelőjével, ezzel csökkentve a lehetséges stresszt.

Mindenképpen beszéljünk meg több elérhetőséget is, hogy probléma esetén rendelkezésreálljunk. Bár gyakran elfelejtődik, de nagyon fontos, hogy megbeszéljük azt is, melyik állatorvoshoz szoktunk járni, ha szükség lenne rá. Továbbá nagyjából határoljuk be, mik azok a vizsgálatok, amiket az állatorvos elvégezhet. Természetesen senki nem kívánja, hogy erre sor kerüljön, de ha mégis szükséges, és az adott pillanatban nem vagyunk elérhetőek telefonon, ez mindenki számára nagy segítség. Jobb félni, mint megijedni.

A szitter érkezésekor mutassuk meg neki a házat: hol található kutyánk étele, gyógyszerei, fekhelye, játékai. Ezután nincs más dolgunk, mint nyugodtan elindulni, tudva, hogy kutyánk jó kezekben van.

Szittereink folyamatosan tartani fogják veled a kapcsolatot, képeket, videókat, beszámolókat küldenek kedvencedről, így biztos lehetsz benne, hogy nyomon tudod követni kedvenced mindennapjait a távollétedben is!

(Visited 248 times, 1 visits today)
Close